9.12.2014

Yhden euron (kukka)ihme

Kävin tuossa taannoin äitini kanssa tokmannilla ja bongasin sieltä EUROLLA tällaisen minikasvin, jonka kasvatuksen saa aloittaa istutuksesta lähtien alusta. :D Vaihtoehtoina olivat auringonkukka, lemmikki ja neliapila, joista mä valitsin neliapilan.



"Laita kookoskuitualusta astiaan ja lisää 30ml haaleaa vettä. Odota noin 5 minuuttia, jotta vesi imeytyy alustaan. Sen jälkeen käytössäsi on noin 60 kuutiosenttimetriä valmista kasvualustaa. 

Laita kasvualusta ruukkuun ja asettele sipulit kasvualustaan kärki ylöspäin. Sijoita saviruukku esimerkiksi ikkunalaudalle. Laita ruukun alle lautanen. Pidä kasvualusta kosteana. Kun taimet ovat noin 5-6cm korkeita, voit siirtää ne kukkaruukkuun tai parvekeastiaan."


Tässä kuvassa nyt vielä koko pakkauksen sisältö - pieni keraaminen ruukku, kookoskuitualusta ja kolme (pientä) sipulia (kuulostaa ihan sadulta hihi). Taustalla ikean muovikulho jota käytin kostutukseen.

Huomhuom. Ottakaa tosissanne "30ml". Minä en ottanut. Mutta ylläolevasta kuvasta näkee mitä sille kookosalustalle kastaessa tapahtui. Suodatin sitten vettä pois tuosta multamöykystä joka sekunneissa muuttui puuroksi, heh. 




Pikkuiset sipulit pääsivät keittiön ikkunan eteen toiselle kukkapöydälle. Nämä pöydät löytyivät äidin kellarin kätköistä. Ne ovat PartyLiten. Punainen neilikka(?)kimppu on Lidlistä. :) 

Muita kasveja meillä ovat Uolevi-palmu sekä yksi melkein kuollut Saint Paulia /en ole viherpeukalo. Tykkään kuitenkin kasveista, ja Lidlistä saa todella edullisesti aina välillä kaikenlaista. Palmu maksoi aikanaan 16 euroa, ja saintpaulia & kimppu alta kahden euron.

2 kommenttia:

  1. Jotenkin ihan tosi suloinen idea tollanen kasvi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö :P Nyt jännään vaan että kasvaako tuosta mitäään...

      Poista

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua, ja mikäli se julkaistaan, saat siihen myös vastauksen. :-*